Manchester United viert rentree Pogba en Ibrahimovic met zege

Manchester United heeft zaterdag gedaan wat er van de ploeg werd verwacht. Het team van José Mourinho zette Newcastle United met ruime cijfers opzij.

Bij de thuisploeg maakte Paul Pogba zijn rentree in de basiself. De Fransman stond ongeveer twee maanden buitenspel met een blessure. Ondanks een aardig begin van United was het Newcastle dat als eerste scoorde. Na een aanval over rechts schoot Dwight Gayle de bal via de binnenkant van de paal achter keeper David De Gea.

Nog vóór de pauze lukte het United om die achterstand om te buigen in een voorsprong. Anthony Martial knikte een pass van Pogba fraai tegen de touwen en in blessuretijd maakte Chris Smalling 2-1 uit een voorzet van Ashley Young. De Gea moest aan de andere kant voorkomen dat Isaac Hayden voor een gelijke ruststand zorgde.

In de tweede helft was de wedstrijd vrij snel beslist. Rashford bediende met het hoofd Pogba, die 3-1 maakte. Na 70 minuten knalde ook Romelu Lukaku raak en even later stond het thuispubliek op Old Trafford op de banken voor Zlatan Ibrahimovic. Als vervanger van Martial maakte de Zweed zijn comeback na zeven maanden blessureleed.

Manchester United heeft door de zege nog steeds acht punten achterstand op koploper Manchester City, dat zaterdagmiddag Leicester City met 0-2 klopte. Chelsea, Tottenham Hotspur, Liverpool, Arsenal en Burnley staan allemaal op maximaal vier punten achter The Mancunians.