Leipzig verliest winnend Bayern uit het oog

RB Leipzig is verder achterop geraakt bij Bayern München. De nummer twee van Duitsland verspeelde op bezoek bij Bayer Leverkusen punten: 2-2. Leipzig zag Borussia Dortmund op vrijdagavond punten verspelen tegen Stuttgart, waardoor de ploeg afstand kon nemen van de club van Peter Bosz. Dan moest er echter wel gewonnen worden van Bayer Leverkusen.

Het zag er al snel naar uit dat Leipzig een goed resultaat ging neerzetten, want binnen een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Timo Werner mocht vanaf de stip aanleggen en faalde niet: 1-0. Bayer Leverkusen kwam echter met een antwoord. Vlak voor rust kwam de ploeg op gelijke hoogte door een doelpunt van Leon Baily en daardoor vertrokken beide ploegen met een stand van 1-1 richting de kleedkamers.

Na rust was het opnieuw Leipzig dat op voorsprong kwam. De ploeg mocht opnieuw vanaf elf meter aanleggen en dit keer was het Emil Forsberg die deze mogelijkheid niet onbenut liet. Leipzig leek de voorsprong over de streep te kunnen trekken, maar een kwartier voor tijd zorgde Kevin Volland voor de gelijkmaker. Hierdoor moeten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Bayern München - FC Augsburg 3-0
Het duurde even voordat de score geopend kon worden door de thuisploeg. Vanaf het eerste moment was Bayern de betere partij, maar Augsburg hield stand. Na een halfuur spelen was het uiteindelijk Arturo Vidal die voor de 1-0 zorgde.

De Chileens international kreeg de bal met toeval voor zijn voeten na gefrommel voor het doel van Augsburg en schoot van dichtbij raak. Na de treffer ging het hard met Bayern. Zeven minuten later zorgde Robert Lewandowski voor de 2-0. Dit keer fungeerde Vidal als aangever.

Vlak na rust gooide Lewandowski de wedstrijd op slot met zijn tweede treffer van de middag. In de 49ste minuut zorgde de aanvaller voor de 3-0, waardoor de wedstrijd zo goed als beslist werd. Na de goal nam Bayern gas terug en uiteindelijk bleef het bij drie treffers.