Uitslag FC Twente - sc Heerenveen

Sc Heerenveen heeft na vijf wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer de drie punten mee naar huis genomen. Tegen het FC Twente van Gertjan Verbeek werd met maar liefst 0-4 gewonnen.

Halverwege de eerste helft nam Heerenveen het initiatief en na een pass van Ødegaard had Ghoochannejhad de score moeten openen. Op de hoekschop die volgde gebeurde dit wel. De goal werd eerst aan een speler van FC Twente toegekend, maar uit de herhaling bleek dat het Høegh was die op fraaie wijze scoorde. Daarna hadden de Friezen de score op moeten voeren, maar vlak voor rust gebeurde dat wel. Ødegaard stuurde Dumfries aan de rechterzijde weg. Diens voorzet werd half weggewerkt, waarna Vlap het net kon doen laten bollen: 0-2.

Na de pauze probeerde Twente iets aan de achterstand te doen, terwijl Heerenveen op de counter loerde. Nadat Twente-doelman Brondeel de bal niet goed wegwerkte maakte Ødegaard van 25 meter afstand zijn eerste treffer van het seizoen. Uit een counter maakte Veerman er in de slotfase ook nog 0-4 van.