Chelsea haalt uit, Manchester City en Arsenal maken geen fout

De topclubs uit de Premier League hebben zaterdagmiddag geen fout gemaakt. Manchester City, Chelsea en Liverpool wonnen hun wedstrijden, net als Arsenal.

West Bromwich Albion - Chelsea
Het treffen met de laagvlieger uit de Premier League leverde Chelsea weinig problemen op. Binnen twintig minuten kwamen de bezoekers op voorsprong door een treffer van clubtopscorer Alvaro Morata. De spits schoot in de rebound van dichtbij binnen. Vervolgens duurde het niet lang voordat de score verdubbeld werd. In de 23ste minuut was het Eden Hazard die de 0-2 op het scorebord schoot en daarmee leek de beslissing al vroeg te vallen.

Marcos Alonso zorgde ervoor dat het duel voor rust definitief beslist werd. Op aangeven van Cesc Fabregas scoorde de vleugelaanvaller de 3-0. Tijdens de tweede helft duurde het even voordat Chelsea verder uit kon lopen. Na een uur spelen was het Hazard die zijn tweede van de middag maakte en hiermee de eindstand bepaalde op 0-4.

Leicester City - Manchester City
De koploper van de Premier League ging zaterdag op bezoek bij The Foxes. De ploeg van Pep Guardiola verkeert in een uitstekende vorm en dat liet het ook tegen Leicester City zien. Na een heerlijke aanval kwam Manchester City vlak voor rust op 0-1. Gabriel Jesus was het eindstation, nadat de verdediging van Leicester werd stuk gespeeld. De Braziliaan kon op aangeven van David Silva van dichtbij binnen tikken.

Ook de tweede goal was van grote schoonheid. Kevin De Bruyne kreeg op ongeveer twintig meter van de goal de ruimte om uit de halen en schoot met zijn linkerbeen hard raak. Hierdoor blijft Manchester City ongeslagen in de Premier League.

Liverpool - Southampton
Liverpool heeft het nog wel eens lastig tegen Southampton, maar zaterdag is de ploeg van Jürgen Klopp niet in moeilijkheden gekomen. Mohamed Salah liet maar weer eens zijn waarde zien voor Liverpool en wist in de eerste helft twee keer het net te vinden. Na een uur spelen zorgde Philippe Coutinho voor de 3-0 en daarmee schoot hij ook de eindstand op het scorebord.

Arsenal - Tottenham Hotspur
De North London Derby begon net als vele Engelse krakers chaotisch. Het veldspel zag er bij beide ploegen niet goed uit en er werd meer strijd geleverd dan dat een mooie pot op de mat gezet werd. Tottenham Hotspur stelde teleur en het was Arsenal dat had initiatief nam. Smaakmakers als Harry Kane, Dele Alli en Christian Eriksen kwamen amper in het spel voor en na iets langer dan een halfuur spelen kwam Arsenal terecht op voorsprong.

Via Shkodran Mustafi werd de score in het Emirates Stadium geopend. De Duitser stond bij een vrije trap voor Arsenal op het randje van buitenspel en kopte na een voorzet van Mesut Özil fraai raak. Een paar minuten later werd het nog erger voor Tottenham Hotspur toen Alexis Sánchez nog voor rust de score verdubbelde. De aanvaller schoot na een harde voorzet van Alexandre Lacazette van dichtbij raak en zorgde dat Arsenal met een comfortabele voorsprong richting de kleedkamer kon vertrekken.

Tijdens de tweede helft bleef Arsenal de betere partij. Tottenham probeerde het nog wel en ging aanvallender spelen, maar hierdoor kreeg Arsenal meer ruimte en ook de betere kansen. Sánchez kreeg meerdere mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar het was de Chileen niet gegund. Hierdoor bleef het bij 2-0 en loopt Arsenal drie punten in op Tottenham Hotspur.