N.E.C. wint in Jupiler League, concurrenten onderuit

N.E.C. Nijmegen heeft in de Jupiler League prima zaken gedaan. De koploper ging op bezoek bij De Graafschap en kwam daar na tien minuten al op voorsprong door Arnaut Groeneveld. Daryl van Mieghem sloeg namens de thuisploeg na rust terug, maar Sven Braken en Wojciech Golla waren in de laatste 25 minuten beslissend namens de ploeg uit Nijmegen.

Concurrenten Fortuna Sittard en Telstar gingen onderuit. De Limburgers gingen op bezoek bij SC Cambuur en stonden na twee minuten al achter dankzij Marvin Peersman, waarna in de rest van de wedstrijd geen enkele goal meer gescoord werd - ook al speelde Cambuur na een half uur al met tien man,  door een rode kaart van Bryan Smeets.

Telstar trok naar Waalwijk voor het duel met RKC. Saïd Bakari, Hans Mulder en een eigen goal van Rody de Boer zorgden voor een 3-0 voorsprong voor RKC op het moment dat Gerson Rodrigues Telstar's eretreffer maakte, hoewel Serginho Greene de 4-1 nog op liet tekenen.

N.E.C. staat met dertig punten uit dertien wedstrijden aan kop, Fortuna Sittard en Telstar hebben er 23, FC Den Bosch 22. Jong Ajax staat op 26 punten, maar moet de dertiende wedstrijd nog spelen.