Maple Leafs pakken Devils in slotseconden, Lightning en Blues winnen

De ijshockeyers van de Toronto Maple Leafs hebben de topper in de Eastern Conference tegen de New Jersey Devils gewonnen. In het Air Canada Centre in Toronto stond het na drie perioden nog 0-0, maar met drie seconden te gaan in overtime schoot William Nylander de golden goal binnen: 1-0, waardoor de Maple Leafs over de Devils naar plek twee in het oosten gaan.

De leiding in het oosten is nog altijd in handen van de Tampa Bay Lightning. Het leidende aanvalsduo in de NHL, Steven Stamkos en Nikita Kucherov, was weer lekker op dreef bij de Lightning: Stamkos tekende voor twee goals en twee assists, Kucherov scoorde één keer en was ook goed voor twee assists in de 6-1 zege op de Dallas Stars.

In het westen gaan de St Louis Blues aan de leiding en na twee nederlagen was de ploeg te sterk voor de Edmonton Oilers: 1-4. De Winnipeg Jets rekenden na shoot-outs af met de Philadelphia Flyers en bleven zo in het spoor, terwijl de Los Angeles Kings zo langzamerhand een beetje in crisis verkeren. De Kings gingen tegen de Boston Bruins onderuit, hun vierde nederlaag op rij.

De Arizona Coyotes gingen op bezoek bij de Montreal Canadiens en wisten er zowaar te winnen. In hun vorige twintig wedstrijden kwamen de Coyotes tot welgeteld twee zeges, beiden na overtime, maar in Montreal pakten ze hun eerste overwinning in reguliere speeltijd, zij het nipt: 4-5.

Uitslagen NHL donderdag
New York Islanders - Carolina Hurricanes 6-4
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 1-0 OT
Montreal Canadiens - Arizona Coyotes 4-5
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 1-3
Tampa Bay Lightning - Dallas Stars 6-1
Minnesota Wild - Nashville Predators 6-4
Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers 3-2 SO
Colorado Avalanche - Washington Capitals 6-2
Edmonton Oilers - St Louis Blues 1-4
Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights 2-5
Los Angeles Kings - Boston Bruins 1-2
San Jose Sharks - Florida Panthers 0-2

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)