De Randamie: "Geen idee wanneer ik weer in de octagon sta"

Fans zullen de Nederlandse voormalig UFC-kampioene Germaine de Randamie voorlopig nog niet in de octagon terugzien. Na haar laatste gevecht in februari, winst in het titelgevecht tegen de Amerikaanse Holly Holm, is er nog geen sprake van een duidelijke planning.

The Iron Lady zou in september tegen Marion Reneau vechten tijdens UFC Rotterdam, maar trok zich toen terug vanwege een langslepende handblessure. Afgelopen woensdag berichtte de nog ongeslagen Ketlan Vierira op haar Instagram dat De Randamie zich had teruggetrokken van een gevecht tegen haar. Een bericht wat later werd teruggetrokken.


Germaine de Randamie (Foto: Getty images)

'Ik ben nog steeds aan het herstellen van mijn handblessure', aldus de Utrechtse in een interview. 'Nooit heb ik toegestemd met, of een handtekening gezet onder een contract voor een nieuw gevecht. De UFC weet ook dat ik nog niet klaar ben om te vechten en dat ik eerst voldoende moet helen.'

De Randamie heeft al lange tijd last van haar hand en heeft in september dan eindelijk de langbesproken operatie ondergaan. Op 12 oktober plaatste De Randamie zelf een bericht op haar Instagrampagina met de boodschap dat ze toestemming van de dokter heeft gekregen om weer te gaan trainen.

'Ik train weer rustig aan, maar ik moet enorm voorzichtig zijn, dus ik heb geen idee wanneer ik weer kan vechten', bevestigt De Randamie nog maar eens dat alle berichten over vermeende geplande gevechten niet waar zijn.

De Randamie is bezig met een prima serie in de UFC. Ze heeft haar laatste drie gevechten gewonnen en voor haar volgende gevecht zal ze in ieder geval weer terugkeren naar haar favoriete bantamsgewichtsklasse tot 135 pond. Haar enige verlies is tegen huidig bantamkampioene Amanda Nunes, een gevecht dat ze in 2013 via knock-out in de eerste ronde verloor.

De Randamie: "Geen idee wanneer ik weer in de octagon sta" (Pro Shots / Jasper Ruhe)
De Randamie: "Geen idee wanneer ik weer in de octagon sta" (Pro Shots / Jasper Ruhe)