Corinthians pakt 7e Braziliaanse landstitel

Corinthians heeft voor de zevende keer de Brasileirão gewonnen, het Braziliaanse landskampioenschap. De in 1910 opgerichte club won in 1990 pas voor het eerst de titel, waarna het ook in 1998, 1999, 2005, 2011 en 2015 raak was. Door een 3-1 zege op Fluminense kan de titel van dit jaar de club niet meer ontgaan en dus mag Corinthians zich heptacampeão noemen, zevenvoudig kampioen.

In de eigen Arena Corinthians in São Paulo begon de club het slot van de campagne, waarin nog vier wedstrijden op het programma stonden. De opdracht was duidelijk: als één van die vier wedstrijden gewonnen zou worden of men in totaal minstens drie punten zou pakken, was de titel binnen - er van uitgaande dat concurrenten Gremio en Palmeiras alles zouden winnen.

Het ging echter al snel fout, want Henrique kopte Fluminense al na twee minuten via een corner op 0-1. Vroeg in de tweede helft nam oud-international Jô de regie over en al snel kopte hij de gelijkmaker binnen. Krap twee minuten later viel een fraaie pass net niet binnen, maar Jô stond klaar om het stadion in vuur en vlam te koppen: 2-1.

Jadson leek de winst - en dus de titel - tien minuten voor tijd definitief binnen te schieten, maar na een mooie actie rolde zijn schot tegen de paal. Niet veel later deed hij het dan toch: vanaf de rand van het strafschopgebied verschalkte Jadson doelman Diego Cavalieri, waarmee de titelstrijd in het slot gegooid werd en de fans van Timão het landskampioenschap met nog drie wedstrijden te gaan konden gaan vieren.

De samenvatting van de wedstrijd, met de goals na 01:05 (0-1), 06:00 (1-1), 06:40 (2-1) en 10:10 (3-1) (Bron: YouTube)