Zwitserland naar WK voetbal na gelijkspel tegen Noord-Ierland

Zwitserland is volgend jaar zomer aanwezig op het WK in Rusland. In de play-offs van de kwalificatie schakelde het Noord-Ierland uit. Zwitserland verdedigde een 1-0 voorsprong, die het donderdag had meegenomen uit de eerste wedstijd.

Een eerste gevaar was er in Basel voor de gasten. Chris Brunt nam het doel van Yann Sommer onder vuur, maar de doelman bracht redding. Vervolgens nam Zwitserland het initiatief. Haris Seferovic kreeg een kopbal niet tussen de palen en een schot van zijn voet uit een moeilijke hoek verdween naasst. Ook Xherdan Shaqiri liet zich gelden, maar de vleugelaanvaller zag zijn schot gekeerd worden door Michael McGovern.

Nog voor rust kreeg het thuisland twee mogelijkheden om de score te openen. Steven Zuber kreeg de bal in een mooie positie, maar hij schoot op de voeten van McGovern. De speler van TSG 1899 Hoffenheim schoot ook nog naast, waardoor beide ploegen met 0-0 de thee opzochten.

Na rust ontstond er hetzelfde spelbeeld en al snel creëerde Ricardo Rodríguez de volgende kans, maar het schot van de linksback ging naast. Toch liet ook Noord-Ierland zich gelden. Conor Washington kopte naast, terwijl George Saville niet verder kwam dan een matig schot.

Gedurende de tweede helft namen de kansen af. Zwitserland controleerde de wedstrijd, waar Noord-Ierland niet bij machte was om grote kansen te creëren. In de slotfase kreeg Seferovic de kans om het tweeluik in het voordeel van de Zwitsers definitief te beslissen, maar hij schoot over. Het zou het land niet opbreken, aangezien er in de resterende minuten niet meer gescoord werd.