Kelderman wil kopman zijn in Giro en Dumoulin helpen in Tour de France

Afgelopen maand werd het parcours voor de Tour de France gepresenteerd. Komende maand is de presentatie van het rittenschema van de Ronde van Italië en later volgt ook nog de Ronde van Spanje. In een interview met Cyclingnews laat Wilco Kelderman alvast weten dat hij graag als kopman wil starten in de Giro en later in de Tour Tom Dumoulin wil helpen.

"Ons programma voor volgend jaar ligt nog niet vast, maar natuurlijk heb ik wel met Tom gesproken", laat Kelderman weten in een interview met Cyclingnews. "Ik wil graag samen met hem rijden, want ik denk dat we een uitstekende combinatie vormen."

"Zelf wil ik graag opnieuw de Giro rijden, voor een goed klassement. Ik denk dat Tom de Tour gaat doen. Misschien rijd ik de Giro in combinatie met de Tour, maar daar hebben we nog geen beslissing over genomen", aldus de renner van Sunweb.

Kelderman reed ook dit jaar de Ronde van Italië, maar moest in negende etappe opgegeven nadat hij bij een valpartij een vinger brak. In de Ronde van Spanje werd hij knap vierde in het algemeen klassement.