Galatasaray en Fenerbahce scoren niet in beladen derby

De immer beladen derby tussen Galatasaray en Fenerbahçe is zondagavond in 0-0 geëindigd. Vincent Janssen kon het duel niet uitspelen.

De Oranje-international kon aan de kant van Fenerbahçe weer rekenen op een basisplaats en hij leek na zeven minuten spelen zelfs de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Janssen werd vanwege een overtreding op Serdar Aziz echter teruggefloten door scheidsrechter Cuneyt Cakir, die de grootse moeite had om beide teams in het gareel te houden in het Türk Telekom Stadion.

Vlak na rust leek Tolga Cigerci de ban te breken voor de thuisploeg, maar zijn kopbal werd uit het doel geranseld door Carlos Kameni. Na een uur spelen werd het duel vervolgens tijdelijk gestaakt nadat assistent-scheidsrechter Tarik Ongun geraakt was door een voorwerp uit het publiek. Na de tijdelijke onderbreking kreeg Janssen nog een harde tackle te verduren en ontving Younes Belhanda zijn tweede gele kaart van de avond na een schoppende beweging richting Kameni. Gescoord werd er echter niet meer.

Galatasaray heeft door de remise nog steeds acht punten voorsprong op Fenerbahçe, dat slechts zesde staat. Het gat tussen koploper Galatasaray en nummer twee Göztepe is nu zes punten.