Vitesse speelt gelijk tegen Zulte-Waregem

Vitesse heeft in de Europa League het eerste punt binnen. De Arnhemmers speelden in de derde speelronde met 1-1 gelijk bij Zulte-Waregem, waardoor Nederland eindelijk op de Europese coëfficiëntenlijst weer punten heeft gepakt.

Vitesse was zonder spits Tim Matavz naar België afgereisd, omdat diens vrouw op het punt van bevallen stond. Daarom was een basisplaats voor Luc Castaignos weggelegd, terwijl ook de 18-jarige Max Mount een plek bij de eerste elf gegund werd. Na enkele mogelijkheden in de openingsfase opende Zulte na ruim twintig minuten spelen de score. Onur Kaya nam tegen zijn oude club een hoekschop die via het achterhoofd van Guram Kashia in het doel belandde: 1-0.

De Arnhemmers hadden slechts drie minuten nodig om de stand gelijk te trekken. Milot Rashica brak op de rechterzijde door en zijn voorzet werd via Bryan Linssen door Thomas Bruns met geluk tegen de touwen gewerkt: 1-1.

Na rust had Vitesse veel balbezit, maar zowel de Arnhemmers als Zulte konden weinig mogelijkheden creëren. Wel claimde Vitesse tot tweemaal toe een strafschop na overtredingen op Rashica en Castaignos, maar arbiter Ivan Bebek wilde van niets weten. Ook floot hij Castaignos terug vanwege een vermeende overtreding toen de spits de diepte in werd gestuurd, het duel met zijn tegenstander won en scoorde. Castaignos was in de slotfase via een omhaal nog dichtbij een doelpunt, maar gescoord werd er niet meer.

In het andere duel in Groep K won Lazio Roma met 1-3 van Olympique Nice. Dit betekent dat Lazio na drie wedstrijden leidt met de volle negen punten en Nice met zes punten tweede staat. Vitesse is op doelsaldo derde met een puntje, voor Zulte.

Fankaty Dabo (l) in duel met Peter Olayinka (r). (PRO SHOTS/Stanley Gontha)