NBA: Tweede nederlaag Boston Celtics

Op de tweede dag van het NBA-seizoen stonden elf wedstrijden op het programma. De Boston Celtics en Houston Rockets speelden hun tweede wedstrijd op rij. Verder maakten een aantal rookies hun NBA-debuut, met wisselend succes.

Een dag nadat De Boston Celtics verloren van de Cleveland Cavaliers en sterspeler Gordon Hayward zagen uitvallen met een gebroken enkel en scheenbeen, trad de ploeg aan tegen de Milwaukee Bucks.

De Bucks zijn de ploeg van de sterspeler Giannis Antetokounmpo. De Griek is pas 22, maar wordt al getipt als mogelijke MVP van dit seizoen. Kevin Durant ging onlangs een stap verder, door te beweren dat Antetokounmpo in potentie de grootste speler aller tijden kan worden.

Gretig betrad de ‘Greek Freak’ in Boston het veld. Iets te gretig, hij liep snel tegen twee persoonlijke fouten aan en speelde weinig in de eerste helft. In de tweede helft bewees Antetokounmpo zijn grote klasse. Hij eindigde met 37 punten, waaronder 16 in het slotkwart. Het was genoeg voor een 108-100 overwinning. Tweedejaars Malcolm Brogdon kwam tot 19 punten voor de Bucks.

Boston had zich geen slechtere seizoenstart kunnen wensen. De ploeg verloor twee wedstrijden van directe concurrenten en mist waarschijnlijk Hayward het hele seizoen.

Houston speelde in Sacramento zonder Chris Paul. De point guard kampt met lichte knieproblemen en zijn ploeg wil zo vroeg in het seizoen geen risico’s nemen. Ook zonder Paul wist Houston te winnen, 100-105.

James Harden heeft zijn torenhoge niveau van vorig seizoen vastgehouden en kwam tot 27 punten en 9 assists. Clint Capela domineerde onder de basket. De Zwitserse center miste maar twee schotpogingen en kwam tot 22 punten en 17 rebounds.

Sacramento hoeft dit seizoen op weinig succes te rekenen, maar ze hebben we hoge verwachtingen van rookie De’Aaron Fox. De tiener kwam bij zijn debuut tot veertien punten.

Hoge verwachtingen zijn er ook in Philadelphia. Na jaren misère vertrouwen de 76ers erop dat ze nu een team hebben dat mee kan doen in het oosten. Ze mochten in Washington direct aan de bak tegen de Wizards.

De combo Ben Simmons en Joel Embiid maakte indruk voor de 76ers. Markelle Fultz, als eerste gekozen in de draft, kwam vanaf de bank en had minder impact op de wedstrijd.

In een wedstrijd met een golvend scorerverloop waren het uiteindelijk de Wizards die met een 120-115 zege aan de haal gingen. Het ervaren backcourt van John Wall en Bradley Beal maakte het verschil.

Ben Simmons maakte met 18 punten, 10 rebounds en 5 assists bij zijn debuut. Embiid kwam tot 18 punten en 13 rebounds. Markelle Fultz voegde vanaf de bank tien punten toe. Robert Covington werd met 29 punten topscorer van de wedstrijd. De forward maakte optimaal gebruik van de ruimte die zijn teamgenoten creëerden en kon meermaals ongehinderd aanleggen van afstand.

Fans van de Phoenix Suns, toch al niet verwend de afgelopen jaren, keerden na de seizoensopening gedesillusioneerd terug naar huis. De ploeg werd afgeslacht door de Portland Trail Blazers: 76-124. Niet eerder werd een openingswedstrijd in de NBA met zo’n groot verschil beslist.

Uitslagen:

Detroit Pistons – Charlotte Hornets 102 - 90
Indiana Pacers – Brooklyn Nets 140 - 131
Orlando Magic – Miami Heat 116 - 109
Washington Wizards – Philadelphia 76ers 120 - 115
Boston Celtics – Milwaukee Bucks 100 - 108
Memphis Grizzlies – New Orleans Pelicans 103 - 91
Dallas Mavericks – Atlanta Hawks 111 - 117
Utah Jazz – Denver Nuggets 106 - 96
San Antonio Spurs – Minnesota Timberwolves 107 - 99
Phoenix Suns – Portland Trail Blazers 76 - 124
Sacramento Kings – Houston Rockets 100 - 105