Voetbalsters onder 19 verpulveren Letland in EK-kwalificatie

De Nederlandse voetbalsters tot 19 jaar hebben in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland in Assen een heuse voetbalshow afgeleverd. De Letse leeftijdsgenotes werden met liefst 12-0 terug naar het hotel gestuurd.

Vooral in de eerste helft ging Nederland al helemaal los. Bondscoach Jessica Torny zag FC Twente-speelster Ashleigh van Weerden bijvoorbeeld binnen een kwartier een hattrick scoren. Via Williënne ter Beek, Noah Waterham, twee keer Victoria Pelova, nog eens Ter Beek en Caitlin Dijkstra stond het bij rust al 9-0 voor Nederland.

In de tweede helft was er wat genade voor de arme Letse ploeg, maar Eva van Deursen schoot Nederland een kwartier voor tijd de dubbele cijfers in. Van Weerden's ploeggenote bij Twente, Joëlle Smits, mocht invallen en scoorde in blessuretijd nog twee keer, waarmee de 12-0 eindstand op het scorebord in Assen tevoorschijn kwam.

Zaterdag en dinsdag speelt Nederland in Harkema en Assen nog tegen Estland en Ierland. De nummers één en twee van de groep gaan naar de eliteronde, waar begin volgend jaar zeven plekken voor het EK in Zwitserland worden vergeven.