Amrabat geïrriteerd na gelijkspel Feyenoord tegen PEC

Feyenoord heeft zaterdagavond niet kunnen winnen van PEC Zwolle (0-0). Rechtsback Sofyan Amrabat was erg teleurgesteld over het gelijke spel.

Tijdens het vorige thuisduel tegen NAC Breda werden er ook al punten gemorst. Na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle was het dan ook lang wachten op de spelers van Feyenoord. De sfeer in de kleedkamer was alles behalve goed: "Iedereen was ontzettend teleurgesteld, dat lijkt me duidelijk. Dat moet natuurlijk ook", vertelt Amrabat tegenover Goal. De nieuweling van Feyenoord nam ondanks de teleurstelling toch de tijd voor de aanwezige pers.

"De eerste helft was heel slecht. Ik denk dat de tweede helft niet inspiratieloos was. Het was denk ik nog niet genoeg, maar we creëerden zat kansen. Het laatste is het afmaken van de kansen. Als je dat doet dan win je gewoon met 2 of 3-0", zegt de 21-jarige speler van Feyenoord.

Komende dinsdag staat de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk op het programma: "We gaan ons hetzelfde voorbereiden op Shakhtar als op iedere wedstrijd. Niets speciaals, niets anders", zegt Amrabat met een strak gezicht. Ajax komt vijf dagen later op bezoek. De rechtsback heeft er alle vertrouwen in: "Ik denk dat we vorige week hebben laten zien hoe goed we kunnen voetballen." Daarmee doelt de Feyenoorder op het uitduel tegen AZ Alkmaar, die met 0-4 gewonnen werd. "Maarja, dat was weer een andere wedstrijd", zo stelt hij, iets waar inderdaad niet over te twisten valt.

Amrabat was de laatste weken veelbesproken vanwege zijn keuze voor het Marokkaans- of het Nederlands elftal. De speler met een dubbel paspoort wilde na de wedstrijd tegen PEC Zwolle niets kwijt over zijn keuze: "Ik ga er niet over praten."