Nieuw-Caledonië stunt met punt op WK onder 17

Op het wereldkampioenschap voetbal voor spelers onder 17 jaar in India zijn zaterdag de laatste groepswedstrijden gespeeld. In groep E en F stonden nog twee wedstrijden op het programma. Die zijn afgewerkt en dus zijn inmiddels alle zestien teams voor de knock-outfase bekend.

In groep E slaagden de debutanten van Nieuw-Caledonië er zeer knap in een punt te pakken tegen Japan. Keito Nakamura had de Japanners al vroeg op 1-0 gezet, maar in de 83e minuut trok Jakob Jeno de stand gelijk en daar bleef het bij: het eerste Nieuw-Caledonische punt ooit op een FIFA-toernooi. 

Frankrijk won ondertussen met 5-1 van Honduras, door twee goals van Alexis Flips en treffers van Wilson Isidor, Yacine Adli en topscorer Amine Gouiri. Carlos Mejia trof doel namens Honduras. Met negen punten gaat Frankrijk als groepswinnaar door, gevolgd door Japan (4) en Honduras (3).

Engeland won in groep F ook hun derde wedstrijd, door dankzij goals van Angel Gomes, Emile Smith-Rowe en Danny Loader (2x) met 4-0 te winnen van Irak. Mexico en Chili tekenden voor een doelpuntloos gelijkspel, wat voor Chili de uitschakeling betekende. Engeland, Irak en Mexico gaan naar de achtste finales, die maandag beginnen.

Achtste finales
Colombia - Duitsland
Paraguay - VS
Iran - Mexico
Frankrijk - Spanje
Engeland - Japan
Mali - Irak
Ghana - Niger
Brazilië - Honduras