Frankrijk en Engeland naar achtste finales WK onder 17

Op het WK voetbal voor spelers onder 17 jaar in India heeft Frankrijk zich geplaatst voor de achtste finales. Amine Gouiri zorgde in groep E na dertien minuten voor de voorsprong tegen Japan en twintig minuten voor tijd verdubbelde hij die score. Taishei Miyashiro deed vanaf elf meter nog wat terug, maar het bleef bij 2-1.

Honduras kende geen al te ingewikkelde dag. Carlos Adonys Mejia en Patrick Palacios troffen twee keer doel tegen Nieuw-Caledonië, Joshua Canales vond één keer het doel tegen de debutanten: 5-0. Met zes punten is Frankrijk zeker van de top-2 en dus een plek bij de laatste zestien, Japan en Honduras staan op drie punten, Nieuw-Caledonië heeft er nul.

In groep F speelde Engeland in het met zo'n vijftigduizend man wederom volgepakte Salt Lake Stadium in Kolkata tegen Mexico. Rhian Brewster en Philip Foden zorgden kort voor en na rust voor 2-0, Jadon Sancho tekende tien minuten na de pauze vanaf elf meter voor 3-0. Diego Lainez deed nog wat terug met twee goals in een paar minuten, maar het bleef bij 3-2.

Mohammed Dawood trof in de volgende wedstrijd namens Irak twee keer doel tegen Chili, dat Diego Valencia ook nog een eigen goal zag maken op weg naar de 3-0 nederlaag. Engeland is met zes punten al door, Irak staat er met vier stuks prima voor. Mexico en Chili staan op één en nul punten.