Heerlijke knal Rudy leidt Duitse plaatsing WK voetbal in

Duitsland heeft zich officieel geplaatst voor het WK van volgend jaar in Rusland. De titelverdediger won donderdagavond van Noord-Ierland.

In een zeer eenzijdige eerste helft legde Duitsland de basis voor de zege in Belfast. Na 77 seconden nam Die Nationalelf reeds de leiding. Joshua Kimmich legde de bal af op Sebastian Rudy, die vanaf een meter of 25 hard uithaalde en het leer in de kruising mikte: 0-1. Het was voor Rudy zijn eerste interlandtreffer, na 22 duels. In de 21e minuut schoot Sandro Wagner de 0-2 tegen de touwen, op aangeven van Thomas Müller.

Duitsland nam daarna gas terug en speelde minder offensief tot aan de rust. In de tweede helft werden de toeschouwers amper vermaakt. Na een voorzet van Wagner dwong Müller met een kopbal Michael McGovern tot een redding, maar daarna werd het geduld van de supporters op de proef gesteld. Duitsland, waar Emre Can, Leroy Sané en Lars Stindl als invallers hun opwachting maakten, kwam via Kimmich ook nog op 0-3, via een volley van dichtbij. Josh Magennis bepaalde de eindstand, met een rake kopbal. Duitsland hoopt zondag tegen Azerbeidzjan de tiende zege uit evenveel duels te boeken.

Noorwegen boekte een ruime 0-8 overwinning bij San Marino, onder meer door een hattrick van Mohamed Elyounoussi. Tsjechië won eerder op de dag al met 1-2 bij Azerbeidzjan, maar deze vier landen waren allemaal al uitgeschakeld. Duitsland gaat vanuit groep C naar het WK, Noord-Ierland maakt zich op voor de play-offs.