Robben vertolkt hoofdrol voor overtuigend Bayern

Bayern München heeft zich hersteld van de verrassende 2-0 nederlaag bij TSG Hoffenheim van vorige week. De Duitse kampioen versloeg FSV Mainz 05.

Bayern wilde de nederlaag tegen Hoffenheim gauw wegspoelen en begon voor eigen publiek sterk. Al binnen elf minuten zorgde Robben voor de voorsprong, alhoewel het doelpunt op naam kwam van Thomas Müller, vervolgens van Robben en uiteindelijk toch van Müller. Zijn schot werd in het strafschopgebied van richting veranderd door Robben en daarom was keeper René Adler kansloos.

Diezelfde Robben dacht even later een doelpunt van Kingsley Coman voor te bereiden, maar diens schot spatte uiteen op de lat. Niet veel later werd het alsnog 2-0 en ditmaal was het doelpunt wel volledig van de Nederlander. Robben werd gelanceerd door Joshua Kimmich, ontsnapte aan de verdediging en koos oog in oog met Adler voor een koel stiftje. Daarmee zorgde Robben halverwege de eerste helft direct voor de ruststand.

Na de onderbreking werd het nog erger voor Mainz, want Müller stelde Robert Lewandowski met een knappe assist in staat om voor zijn man te komen en van dichtbij binnen te tikken. De Pool werd dertien minuten voor tijd ook bediend door Kimmich en knikte raak bij de tweede paal. Bayern heeft nu negen punten verzameld uit vier wedstrijden; koploper Hannover 96 staat op tien. Schalke 04 zegevierde bij Werder Bremen en staat net als Bayern op negen punten.