Argentinië blameert zich weer in WK-kwalificatie

De Zuid-Amerikaanse kwalificatie voor het WK voetbal van volgend jaar gaat voor Argentinië nog bepaald niet van een leien dakje. In de zestiende van achttien speelronden werd voor de derde keer op rij niet gewonnen.

In eigen huis moest het een punt afstaan aan Venezuela, de hekkensluiter in de groep en al uitgeschakeld. Jhon Murillo bracht de Venezolanen kort na rust op voorsprong en Argentinië hield nota bene slechts een punt aan het duel over omdat Rolf Feltscher kort daarna een eigen goal maakte: 1-1.

Geluk bij een ongeluk voor Argentinië was dat het al uitgeschakelde Bolivia thuis met 1-0 van Chili won, terwijl Paraguay thuis met 1-2 onderuit ging tegen Uruguay. Peru ging op bezoek bij Ecuador met drie punten aan de haal (1-2) en kwam daardoor wel op gelijke hoogte met Argentinië, terwijl Colombia thuis een punt pakte tegen Brazilië (1-1).

Brazilië is al geplaatst voor het WK, de nummers twee, drie en vier plaatsen zich ook en de nummer vijf speelt tegen Nieuw-Zeeland om een ticket. Uruguay staat tweede met 27 punten, gevolgd door Colombia (26), Peru (24), Argentinië (24), Chili (23), Paraguay (21) en Ecuador (20). De Argentijnen spelen in oktober nog thuis tegen Peru en uit tegen Ecuador.