Van Ginkel: "Dit helpt wel mee"

Marco van Ginkel scoorde én won alweer twee keer dit Eredivisie-seizoen. Crisis ten einde?

Van Ginkel mag dit jaar eindelijk eens vanaf het begin een PSV-seizoen meemaken, in plaats van dat hij in januari aan de selectie wordt toegevoegd. In de eerste twee speelronden van de Eredivisie was hij meteen van grote waarde, met twee doelpunten, die allebei van doorslaggevende waarde waren voor het wedstrijdverloop.

De nieuwe PSV-aanvoerder zette zijn club met het hoofd op een 2-1 voorsprong in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Nu PSV, dat Europees al is uitgeschakeld en meteen een kleine crisis moest bezweren, twee keer gewonnen heeft, lijkt de rust terug. "Het gemiddelde van een spits hè", zegt de middenvelder lachend tegen FOX Sports. "Of de crisis na twee competitiezeges al voorbij is? Laat ik zeggen dat het wel meehelpt om de slechte smaak van onze valse start weg te nemen."

Van Ginkel kreeg overigens een snoeiharde tackle van oud-PSV'er Rai Vloet te verwerken. Daar was de Oranje-international kort over. "Ging nergens over, die tackle. Daar had de scheids harder tegen mogen optreden."