Wervelende Neymar leidt PSG naar ruime zege

Paris Saint-Germain heeft ook haar derde Ligue 1-wedstrijd van het seizoen gewonnen. Een in topvorm verkerende Neymar nam zijn nieuwe club bij de hand en leidde PSG thuis langs Toulouse: 6-2.

Neymar liet een vroege scoringskans liggen, waarna Max Gradel de bezoekers op voorsprong zette. Na een half uur gaf de Braziliaan de bal aan Edinson Cavani, die op doel schoot, maar de bal terug zag komen. Neymar pakte de rebound en maakte de gelijkmaker: 1-1. Nog geen vijf minuten later kon Adrien Rabiot PSG op voorsprong zetten op aangeven van de nieuwe superster.

Marco Verratti moest het veld na zo'n zeventig minuten verlaten, maar dat deerde PSG geenszins en een paar minuten later scoorde Cavani vanaf elf meter de 3-1. Via Thiago Silva trof een kopbal van Christopher Julien doel en dus mocht Toulouse nog hopen: 3-2. Toch maakte PSG het in de laatste tien minuten nog hardhandig af. Javier Pastore maakte de 4-2, Layvin Kurzawa tekende voor 5-2 en Neymar maakte in blessuretijd nog 6-2.