Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika beginnen Rugby Championship met winst

De eerste van zes speelronden in het Rugby Championship, de voormalige Tri Nations, heeft zeges opgeleverd voor Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

De All Blacks speelden in Sydney tegen Australië en dat werd aanvankelijk een pijnlijke exercitie voor de thuisploeg. Australië kwam weliswaar even op een 3-0 voorsprong, maar met de ene na de andere try walste Nieuw-Zeeland er vervolgens overheen.

Bij rust stond het al 6-40 voor de All Blacks, die in de tweede helft allesbehalve gas terug wilden nemen. Bij een stand van 6-54 leken ze het wel even genoeg te vinden en kreeg Australië weer kansen. Daar werden er nog flink wat van benut, maar een echte comeback zat er niet meer in: 34-54.

In Port Elizabeth speelden de Springboks tegen Argentinië. Na een 13-5 ruststand namen de Zuid-Afrikanen voor eigen publiek wat meer afstand in de tweede helft in een wedstrijd die zelden echt spannend leek te worden. Met 37-15 was de eerste overwinning voor de thuisploeg binnen.

Volgende week zaterdag wordt de tweede speelronde gespeeld, met Nieuw-Zeeland - Australië en Argentinië - Zuid-Afrika.