Cocu: "Adam heeft niet stilgestaan"

PSV-trainer Phillip Cocu ziet een mooie toekomst voor Adam Maher, maar of dat in Eindhoven is blijft de vraag. De coach is lovend.

Maher is bij PSV twee jaar geleden op een zijspoor beland. Hij werd verhuurd aan Osmanlispor, maar is nu weer terug in Eindhoven. De club wil meewerken aan een vertrek maar er kwam nog geen geschikte club voorbij die hem wilde overnemen.

Cocu is onder de indruk van de houding van Maher. "Ik vind Adam een hele goede speler. Ik zie dat hij zich op heel veel vlakken heeft ontwikkeld. Als Adam op dit moment bij PSV terecht was gekomen, zoals hij zich nu heeft ontwikkeld, dan had dat waarschijnlijk een hele andere situatie teweeggebracht. Het is zeker niet zo dat hij bij ons heeft stilgestaan", zegt hij tegen de NOS.

"Soms loopt het niet zoals je verwacht, van beide kanten. Dat is in het geval van Adam gebeurd. Soms speelde Adam veel, dan weer niet en werd hij verhuurd. Dat zorgt voor veel onzekerheid over zijn toekomst. Dan moet ik toch voor hem spreken dat hij daar, ook nu, op een fantastische en professionele wijze mee omgaat."

Maher kon rekenen op interesse uit Zwitserland en de Verenigde Staten. De middenvelder besloot daar niet op in te gaan.

Cocu: "Maher heeft niet stilgestaan" (Foto: Pro Shots/Thomas Bakker)
Cocu: "Maher heeft niet stilgestaan" (Foto: Pro Shots/Thomas Bakker)