Younes wil met Duitsland naar het WK

Amin Younes wil, nu hij international is, met Duitsland naar het WK. Daarom wil hij een goed seizoen spelen bij Ajax. Younes, die in juni drie interlands speelde, werd de voorbije weken met een transfer in verband gebracht. Vooral Schalke 04 werd genoemd als potentiële nieuwe werkgever voor de Ajacied. Tijdens de goede Europa League-campagne van zijn club had hij zich in de kijker gespeeld bij bondscoach en Bundesliga-clubs.

Younes hoeft echter niet per se weg bij Ajax, zo zegt hij op de officiële website van de FIFA. "Mijn doel is om erbij te zijn op het WK van 2018. Er is nog een jaar te gaan en alle spelers die erbij waren op de Confederations Cup, willen er ook op het feestje bij zijn. We moeten een goed seizoen draaien als we in aanmerking willen komen. Daarom hoop ik dat ik een goed seizoen speel bij Ajax en terugkeer in de nationale ploeg. Ik ga er alles aan doen."

Joachim Löw koos ervoor zijn sterren met vakantie te sturen en een jeugdig team te testen op de Confederations Cup. Het legde de bondsoach geen windeieren: Duitsland won het toernooi, dat gezien kan worden als proef-WK. Younes was een van de spelers die garen spon bij die keuze. "Hij heeft ons laten zien dat iedere speler belangrijk is voor het team, of je eerste keus bent of niet. Hij benadrukte dat ook al we allemaal erg jong zijn, we toch veel grote wedstrijden hebben gespeeld zoals finales in de Europa League of Champions League. Je moet niet vergeten dat jongens als Julian Draxler en Joshua Kimmich al veel ervaring hebben. Hij vroeg ons om de tegenstander te respecteren, zonder ontzag te hebben."