Kroatië verslaat Servië in waterpoloderby, Hongaren naar WK-finale in eigen land

Op het wereldkampioenschap waterpolo in Boedapest is dé wedstrijd in het internationale waterpolo uitgelopen op een bijzonder spannende strijd om een plek in de WK-finale.

Regerend wereld- en olympisch kampioen Servië nam het op tegen aartsrivaal Kroatië, de olympisch kampioen van 2012 en verliezend finalist op het vorige WK én de vorige Spelen. Al zeven jaar had Kroatië niet van de Serviërs gewonnen en daar moest en zou nu verandering in gaan komen.

Het werd een zeer spannend duel, waarin nauwelijks enig verschil gemaakt werd. Na drie kwarten stond het met 9-9 nog altijd volkomen gelijk. Onder leiding van Andrija Prlainovic en diens zes goals leek Servië het af te gaan maken, maar Kroatië kwam er overheen en maakte de sensatie af: Servië werd met 12-11 verslagen.

De tribunes in Boedapest waren even eerder al bijna gesloopt van vreugde, want Hongarije rekende in de eerste halve finale af met Griekenland. De negenvoudig olympisch kampioenen wonnen met 7-5 en mogen na 2013 proberen om voor de vierde keer wereldkampioen te worden. 


Waterpolo World Championships | Serbia... door edoardo-osti