PSV thuis onderuit in Europa League

PSV moet vrezen voor uitschakeling in de Europa League. De Eindhovenaren gingen in eigen stadion in de eerste wedstrijd in de derde voorronde tegen het altijd goede NK Osijek uit Kroatië onderuit: 0-1. De ploeg van Philip Cocu moet volgende week de return winnen om zich te plaatsten voor de play-offs.

PSV startte tegen Osijek met een verrassend middenveld bestaande uit Jorrit Hendrix, Marco van Ginkel en Bart Ramselaar, waardoor Davy Pröpper naar de bank verwezen werd. Luuk de Jong mocht wel beginnen, maar de spits lijkt de vormcrisis van vorig seizoen nog niet te boven.

In de eerste helft had PSV 64 procent van het balbezit en het was De Jong die de meeste kansen kreeg tegen Osijek dat zich beperkte tot verdedigen. De eerste grote kans was echter door Steven Bergwijn die te veel tijd nodig had. Daarna zag De Jong een kopbal niet tussen de palen verdwijnen en werd een schot geblokt.

Na rust was het verdediger Daniel Schwaab die Osijek een handje leek te helpen. Een zwakke terugspeelbal bracht keeper Jeroen Zoet in de problemen, maar de goalie was op tijd bij de les. Niet veel later maakte Joshua Brenet een overtreding op Robert Mudrazija, waarna een strafschop volgde. Borna Barisic faalde niet vanaf elf meter: 0-1.

Na die treffer greep Cocu in en bracht met Lozano en Pereiro twee verse krachten. PSV ging vol op de aanval spelen en Bergwijn was tot tweemaal toe dicht bij een treffer. Eerst zal hij een schot gekraakt worden door een verdediger en de keeper en even later raakte hij de paal. Ook Lozano was er eenmaal dichtbij. Aan de andere kant redde Zoet nog op een kopbal van Muzafer Ejupi.

PSV thuis onderuit in Europa League (Pro Shots / Kay Int Veen)
PSV thuis onderuit in Europa League (Pro Shots / Kay Int Veen)