Duitsland als groepswinnaar door naar kwartfinale

Duitsland heeft met 2-0 gewonnen van Rusland. Door de winst is Duitsland groepswinnaar in groep B en neemt het in de kwartfinale op tegen Denemarken, die tweede werd in de poule van Nederland.

Duitsland kreeg na tien minuten een strafschop. De Duitse Babett Peter, die tegen Italië al niet faalde vanaf elf meter en ook nu koel bleef. In de eerste helft kreeg Duitsland nog een aantal kansen, maar die waren niet besteed aan de Duitsers.

Na rust krijg de ploeg van Steffi Jones een tweede penalty nadat Sara Däbritz werd vastgehouden in het strafschopgebied. Dit keer mocht aanvoerder Dzsenifer Marozsan aanleggen en ook zij schoot de strafschop raak.

Duitsland mag zich nu als groepswinnaar gaan opmaken voor de kwartfinale tegen Denemarken aanstaande zaterdag in Rotterdam.