Waterpolosters uitgeschakeld op WK

De Nederlandse waterpolosters hebben zich bij de WK niet weten te plaatsen voor de kwartfinales. In Boedapest verloor Oranje in de tussenronde met 10-11 (2-4, 4-3, 2-3, 2-1) van Rusland.

Nederland begon slecht aan de wedstrijd en kwam al snel op achterstand tegen Rusland. Na het eerste kwart stond Rusland met 4-2 voor. Ook in het begin van het tweede kwart liep Rusland uit naar een 7-3 voorsprong. De ploeg van Arno Havenga kwam in nog voor de rust terug tot 7-6.

In het begin van de het derde kwart begon Oranje sterk en zou de ploeg op 8-7 voorkomen. Rusland kwam terug tot 8-8 en bij die stand lag het spel lang stil vanwege onduidelijkheid over een time-out van Rusland. Die rustperiode deed Nederland geen goed en Rusland sloot het derde kwart af met een 10-8 voorsprong.

In het vierde kwart had Oranje nog een aantal kansen. Maud Megens maakte bij een stand van 9-11 een prima goal. In de slotfase kreeg Nederland nog een aantal goede kansen, dankzij een aantal overtalsituaties, maar Oranje kon de kansen niet afmaken.