Schoonspringer Daley wereldkampioen na prachtige strijd

Op de laatste dag van het wereldkampioenschap schoonspringen heeft zich een prachtige strijd afgespeeld. In de finale van het 10-meterplatform bij de mannen ging de Brit Tom Daley aan de haal met zijn tweede wereldtitel, nadat hij in 2009 als 15-jarige voor het eerst 's werelds beste was.

Al vanaf de eerste van zes ronden werd duidelijk dat het een strijd werd tussen Daley, olympisch kampioen Chen Aisen en diens landgenoot Yang Jian. Na vier schitterende sprongen had Daley tien punten voorsprong op Chen, terwijl Yang af leek te haken in de strijd om goud.

Een prachtige vijfde sprong van Chen bracht hem tot op ongeveer vijf punten van Daley, maar in de laatste ronde haalden beiden het maximale uit hun kunnen: Chen en Daley kregen allebei meerdere tienen en in totaal evenveel punten voor de sprong, waardoor de Brit het goud veroverde. Chen pakte zilver, Yang ging naar huis met brons.

China veroverde op de slotdag ook goud op het gemengd synchroonspringen van de 3-meterplank. Wang Han deed dat twee jaar geleden ook, nu won ze de titel met partner Li Zheng. Het goud was voor Groot-Brittannië, met Grace Reid die een duo vormde met de zaterdag erg drukke Daley. Jennifer Abel en François Imbeau-Dulac mogen het brons naar Canada brengen.