Lemoine onderuit in kwalificaties Wimbledon

Quirine Lemoine zal niet deel gaan nemen aan het hoofdtoernooi van Wimbledon. De Nederlandse tennisster (WTA-148) was in de eerste kwalificatieronde op het Londense gras niet opgewassen tegen de Chinese Lin Zhu (WTA-113): 3-6 en 5-7.

In een partij die door regen verdeeld was over twee dagen stond het 3-3 en 40-40 toen de speelsters van de baan moesten. Vandaag won Zhu haar servicegame en daarna ook de overige twee games van de eerste set.

In set twee pakte Zhu op de stand van 3-3 een break, maar Lemoine wist zich terug te knokken naar 5-5. De Nederlandse verloor een game later echter weer haar service en kapituleerde in de twaalfde game bij het vierde wedstrijdpunt.

Vorige maand op Roland Garros wist Lemoine zich wel naar het hoofdtoernooi te spelen. Dat gold toen ook voor Arantxa Rus die het vandaag in de kwalficaties op Wimbledon op gaat nemen tegen Mihaela Buzarnescu. Lesley Kerkhove speelt tegen Kaia Kanepi, terwijl Kiki Bertens en Richel Hogenkamp rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten zijn.