Kwalificatie World Matchplay: Darter Kist kan debuteren, Van der Voort valt buiten de boot

Het dartseizoen van de PDC is al weer ruim halverwege. Veertien van de 22 Players Championships en zeven van de twaalf Euro Tours zijn al gespeeld. Binnenkort komt er weer een groot TV-toernooi aan de World Matchplay, met nog drie toernooien werpen we een blik op de stand van zaken.

Voor de World Matchplay kwalificeren zich de beste zestien spelers van de Order of Merit en de zestien beste spelers van de Pro Tour-Order of Merit, geschoond voor de top16 van de wereldranglijst. Met dank aan Burton DeWitt ziet dat er als volgt uit.

Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld en Benito van de Pas zullen als geplaatste spelers meedoen aan de World Matchplay. Christian Kist mag meedoen via de Pro Tour-Order of Merit, echter zijn plek is nog lang niet veilig gesteld. Justin Pipe, Jonny Clayton en Ronny Huybrechts maken ook nog een goede kans om de World Matchplay te halen. Darters Cristo Reyes, Rob Cross, James Wilson, Steve West en Kist zullen hun debuut kunnen maken in Blackpool. 

Vincent van der Voort, Jermaine Wattinema en Jan Dekker zouden in theorie het ook nog kunnen halen, maar hebben wel toernooiwinst nodig omdat te bewerkstelligen. Van der Voort was er vanaf 2008 t/m 2016 met uitzondering van 2012 bij en lijkt nu dus de boot te missen. Er zijn nog drie toernooien die veranderingen kunnen aanbrengen. Komend weekend is de European Darts Open in Leverkusen en het weekend erop zijn nog twee Players Championships. Na die toernooien is de lineup bekend.