Bolt laat 200 meter schieten op WK

Usain Bolt zal in augustus tijdens het WK atletiek in Londen alleen zijn titel op de 100 meter verdedigen. Op de 200 meter zal de Jamaicaan niet uitkomen. Dit bevestigde hij in het Tjechische Ostrava, waar hij morgen meedoet aan de World Challenge.

"De mensen vragen me er steeds naar, maar ik zal zeker niet de 200 meter lopen", aldus de achtvoudig olympisch kampioen, die bezig is aan zijn afscheidstournee. De wereldkampioenschappen in Londen zal zijn laatste toernooi worden van zijn indrukwekkende loopbaan, waarin hij onder meer ook elf wereldtitels wist te pakken. Daarnaast heeft hij ook de wereldrecords op de 100 (9,58) en 200 meter (19,19) in zijn bezit.

Dit seizoen doet de 30-jarige Bolt aan weinig wedstrijden mee. Hij liep pas één wedstrijd, in zijn geboorteland Jamaica. Na de World Challenge in Ostrava zal de topsprinter nog in actie komen bij de Diamond League in Monaco en het WK in Londen. "Het is al met al een emotioneel seizoen. Ik wil het publiek ook deze laatste keer graag een show voorschotelen en er zelf iedere minuut van genieten", aldus Bolt.