Te zware MMA-vechter probeert weegschaal te foppen

Voor een toernooi op gewicht komen is voor menig vechtsporter al een gevecht op zich. Velen vechten namelijk in een gewichtsklasse die veel lager ligt dan hun natuurlijke gewicht en met behulp van een speciaal trainingsprogramma komen ze dan precies op tijd op het streefgewicht. Soms gaat dat echter fout en tijdens de weging voor MMA-gala Bellator 180 op een wel heel opvallende manier.

Sergio da Silva wist dat hij iets te zwaar zou zijn tijdens de officiële weging en probeerde op een hilarische manier de weegschaal te foppen. De aanwezige officials hadden Da Silva snel genoeg in de gaten en gaven hem streng opdracht om toch beter z'n best te doen. Uiteindelijk woog Da Silva 137,6 pond, terwijl zijn gewichtsklasse maximaal tot 135 pond gaat. Zijn gevecht met Matt Rizzo, die 133,5 pond woog, gaat evenwel gewoon door.


Trucje van Da Silva (Bron: Youtube)

'Het was duidelijk, ik hoef er niet om te liegen', gaf Da Silva eerlijk toe. 'Ik zat iets boven de limiet en ik probeerde... Kijk, ik ga al langer mee dan vandaag, heb al tien jaar ervaring en soms probeer je gewoon wat kan. Ik kan er verder weinig meer over te zeggen. Ik ben uitgedroogd en moest vanaf zes uur vanochtend wachten op de weging om negen uur, intussen blijven afvallen. Maar het lukte niet, vandaar dat ik wat probeerde op de weegschaal.' 

Da Silva is niet de enige die in New York zijn gewicht niet behaalde. In april probeerde UFC-kampioen Daniel Cormier tijdens de weging voor UFC 210 in dezelfde stad een ander trucje uit en wonderwel werkte deze wel, waardoor hij binnen een minuut opeens anderhalve pond afviel. Dat wonder werd ook op camera vastgelegd en is in onderstaande video nogmaals te zien.


Ander trucje van Cormier (Bron: Youtube)