Feyenoord haalt Boëtius terug

Jean-Paul Boëtius keert terug bij Feyenoord. De landskampioen heeft met FC Basel een principeovereenkomst bereikt. De Rotterdammers hebben dat vrijdagmiddag via de officiële kanalen naar buiten gebracht. Als de laatste formaliteiten zijn afgerond, zet Boëtius in De Kuip zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen. De 23-jarige Rotterdammer moet bij Feyenoord het vertrek van Eljero Elia opvangen.

Boëtius doorliep de hele jeugdopleiding van Feyenoord en in oktober 2012 debuteerde hij tegen Ajax in het eerste elftal. In drie seizoenen scoorde hij twintig keer in 96 wedstrijden. In augustus 2015 maakte de vleugelaanvaller de overstap naar FC Basel, dat hem afgelopen seizoen een tijdje verhuurde aan KRC Genk.

"De komst van Jean-Paul wordt breed gedragen binnen de club", reageert technisch directeur Martin van Geel. "Het is natuurlijk een voordeel dat hij is opgegroeid bij Feyenoord en de club, de spelers en de trainer kent. Zijn kwaliteiten zijn bekend, terwijl Jean-Paul een leeftijd heeft waarop hij ook zeker nog nieuwe stappen kan maken."

Jean-Paul Boëtius, hier uit het archief, keert terug bij Feyenoord. (PRO SHOTS)
Jean-Paul Boëtius, hier uit het archief, keert terug bij Feyenoord. (PRO SHOTS)