Vormer: "Nooit echte kans gehad bij Feyenoord"

Ruud Vormer vindt dat hij bij Feyenoord nooit een echte kans heeft gehad. "Clasie - Vilhena - Immers, dat was zijn middenveld," aldus Vormer over zijn toenmalige trainer bij Feyenoord, Ronald Koeman.

Vormer speelde tussen 2012 en 2014 voor Feyenoord, dat hem overnam van Roda JC. De middenvelder begon in ruim twee jaar in De Kuip slechts in zestien Eredivisie-duels in de basis. Ondanks dat heeft hij geen spijt van zijn stap naar Feyenoord, al was het maar vanwege de transfer naar de Belgische topclub Club Brugge die hij eraan overhield. Daar was hij de afgelopen drie seizoenen niet uit de basis weg te denken.

"Ik heb nooit spijt gehad van mijn overstap naar Feyenoord", zegt Vormer in een interview in ELF Voetbal. "Alleen al omdat ik er een hele goede vriend als Kostas Lamprou aan heb overgehouden, haha. En ik had bij Feyenoord van meer waarde kunnen zijn, maar ik heb nooit echt een kans gekregen onder Ronald Koeman. Hij koos voor Jordy Clasie, Tonny Vilhena en Lex Immers. Dat was zijn middenveld."

Toen Brugge zich meldde in Rotterdam had de oud-jeugdspeler van AZ zijn keuze snel gemaakt. "Ik had geen zin om nog langer op de bank te zitten en toen Brugge kwam ben ik vertrokken. Maar ik volg Feyenoord nog steeds elke wedstrijd en gun iedereen in Rotterdam de landstitel van harte."

Vormer heeft zich al eens laten ontvallen dat hij het opmerkelijk vindt na zijn goede jaren in Brugge geen kans te hebben gekregen in het Nederlands elftal. "Ik denk wel dat ik het zou aankunnen", aldus de speler die derde werd in de Speler van het Jaar-verkiezing van België. "Maar ik lig er ook niet wakker van dat ik er nog nooit bij heb gezeten. Ik doe hier mijn stinkende best en meer kan ik niet doen. Misschien dat het zou helpen als het een Belg bondscoach zou worden, haha."