Van Barneveld en Van Gerwen winnen World Cup of Darts na zege op Wales

Tijd voor de halve finales van de World Cup of Darts. De eerste halve finale gaat tussen België en Wales. Daarna volgt de kraker tussen Nederland en Engeland, een herhaling van de finale van vorig jaar. De wedstrijden live te zien op RTL7. Dit bericht zal na iedere wedstrijd een update krijgen. 

België 0-2 Wales
Kim Huybrechts 2-4 Gerwyn Price
Price mocht beginnen en met een 105-finish kwam hij op 1-0. De darter uit Wales plaatste een break en kwam op 2-0. Huybrechts herstelde dit direct met een 118-finish. De Belg liet het vervolgens afweten, waardoor Price op 3-1 kon komen. Huybrechts bleef in achtervolgingsmodus en maakte er 3-2 van. Gelijk maken lukte echter niet, hij gooide zich dood op 84, waarna Price het vanaf 88 afmaakte. Wales staat op 1-0. 

Ronny Huybrechts 2-4 Mark Webster
Ronny Huybrechts werd pas in de derde leg wakker en keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan. Met een 180 en 96-finish werd het 2-1, waarna Webster er 3-1 van maakte. Het werd uiteindelijk 4-2 en Wales is de eerste finalist. Het is de eerste finaleplaats voor Wales sinds 2010. 


Engeland 0-2 Nederland
Adrian Lewis 3-4 Michael van Gerwen

Adrian Lewis had er zin in en knalde er direct een break van 121 uit. Van Gerwen brak met een 80-finish direct terug. Beide heren haalden het beste in elkaar naar boven. Van Gerwen knalde 160 uit, waarna Lewis 115 uitgooide. Terwijl Van Gerwen de dubbel niet kon vinden, gooide Lewis 72 uit om op 3-2 te komen en mocht gooien voor de wedstrijd. Jackpot opende die leg met een bouncer en leek de weg kwijt, hij gooide een puddingleg. Van Gerwen maakte er 3-3 van.

De Nederlander mocht aan de laatste leg beginnen. Beide spelers kregen pijlen voor de wedstrijd, nadat Lewis bullseye miste mocht Van Gerwen in de herkansing voor dubbel twee. Na zes pogingen was het raak en zette hij Oranje op 1-0. 

Dave Chisnall 2-4 Raymond van Barneveld
Chisnall begon aan de partij, maar het was Van Barneveld die de eerste leg pakte. Het werd wel 1-1, maar met een 115-finish werd het toch 2-1 voor de Hagenaar. Het werd 3-2, waarna Van Barneveld de wedstrijd in veertien pijlen uitgooide. Nederland staat net zoals vorig jaar in de finale.


Finale (best of 5)
Wales 1-3 Nederland

Gerwyn Price 0-4 Michael van Gerwen
Price liet het een beetje afweten en kreeg geen kans op een dubbel. Van Gerwen zette de motor aan en won de partij eenvoudig met 4-0. 

Mark Webster 4-1 Raymond van Barneveld
Van Barneveld kon direct Webster breaken, maar faalde op dubbel acht. Webster herkanste succesvol en kwam op 1-0. Het werd 2-1, waarna Webster met een 94-finish een break plaatste. De volgende leg mocht Webster beginnen en gaf het niet meer uit handen met een 70-finish maakte hij er 4-1 en won. De stand is gelijk.

Wales 1-4 Nederland (koppelwedstrijd)
Nederland liep snel uit naar 3-0, waarna Price single 20 en tweemaal tops gooide voor een mooie 100-finish. Het was het enige wapenfeit van Wales in deze koppelwedstrijd. Oranje won met 4-1 en daarmee staat Nederland 2-1 voor.

Gerwyn Price 2-4 Raymond van Barneveld
De eerste vier legs gingen met de darts mee. In de vijfde leg had Van Barneveld vier pijlen nodig om de leg van Price af te snoepen. Met 180, 140 en 149 liet Van Barneveld 32 staan. Hij miste nog drie pijlen, maar een beurt later maakte Van Barneveld het alsog af. Het werd 4-2.

Het is de derde World Cup of Darts voor Oranje. In 2010 won Van Barneveld met Co Stompé. In 2014 waren het net zoals in 2017 Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. 

Nederland wint World Cup of Darts (Foto: Pro Shots/Joris Verwijst)
Nederland wint World Cup of Darts (Foto: Pro Shots/Joris Verwijst)