Oranje wint burenruzie van Duitsland en staat in halve finale World Cup of Darts

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld staan in de halve finale van de World Cup of Darts. Het Nederlandse duo was in de kwartfinales na de koppelwedstrijd te sterk voor voor Duitsland.

Michael van Gerwen schrok even van Martin Schindler, doordat hij direct een break wist te pakken. De wereldkampioen raakte niet van het padje af en pakte vervolgens vier legs op een rij (4-2). Van Barneveld kwam in actie tegen Max Hopp. De Duitser nam opnieuw een voorsprong, voordat Van Barneveld er 3-2 van maakte. Met een 105-finish trok Hopp de stand gelijk en wist vervolgens ook de beslissende leg te winnen.

Het werd koppelgenot. Het Nederlandse duo maakte direct duidelijk wie er zou gaan winnen en deed dat ook. Het werd 4-1. In de halve finale wacht een confrontatie met Engeland.

De titelverdedigers waren met 2-1 te sterk voor Oostenrijk. Mensur Suljovic won namens Oostenrijk nog wel met 4-0 van Adrian Lewis, maar Dave Chisnall trok vervolgens met een 4-1 overwinning op Rowby-John Rodriguez de stand gelijk. De beslissende koppelwedstrijd werd met 4-2 gewonnen door Engeland.

De andere halve finale gaat tussen België en Wales. België won met 2-1 van Singapore en Wales rekende door slechts één leg te verliezen met 2-0 van Rusland. De halve finales beginnen om 20.00 uur. 

Uitslagen World Cup of Darts - kwartfinales

België 2-1 Singapore
Kim Huybrechts 4-1 Paul Lim
Ronny Huybrechts 2-4 Harith Lim
Huybrechts/Huybrechts 4-2 Lim/Lim

Wales 2-0 Rusland
Gerwyn Price 4-1 Aleksandr Oreshkin
Mark Webster 4-0 Boris Koltsov

Engeland 2-1 Oostenrijk
Adrian Lewis 0-4 Mensur Suljovic
Dave Chisnall 4-1 Rowby-John Rodriguez
Lewis/Chisnall 4-2 Suljovic/Rodriguez

Nederland 2-1 Duitsland
Michael van Gerwen 4-2 Martin Schindler
Raymond van Barneveld 3-4 Max Hopp
Van Gerwen/Van Barneveld 4-1 Schindler/Hopp