Darters Rusland stunten tegen Australië op World Cup of Darts

Rusland heeft zeer verrassend Australië verslagen in de tweede ronde van de World Cup of Darts. De Russen wonnen na de koppelwedstrijd met 2-1 van Australië. Waar de eerste ronde alleen uit een koppelwedstrijd bestond, deden in de tweede ronde een singlewedstrijden hun intrede.  

Het was de stunt van de middag. Aleksandr Oreshkin won met 4-2 van Kyle Anderson. Simon Whitlock hield de Australische eer hoog door met 4-1 te winnen van Boris Koltsov. De beslissende koppelwedstrijd ging zeer verrassend met 4-0 van Rusland. 

De Belgen openden de middag tegen Griekenland en bleven nagenoeg foutloos. Kim Huybrechts moest nog twee legs afstaan tegen Ioannis Selachoglou (4-2), terwijl Ronny Huybrechts geen leg gunde aan John Michael (4-0). 

Ook Singapore is door. Paul Lim won namens Singapore met 4-0 van Antionio Alcinas. Cristo Reyes trok de stand gelijk door met 4-1 te winnen van Harith Lim. De beslissende koppelwedstrijd ging vervolgens met 4-0 naar Singapore. 

De kraker van de middag ging tussen Wales en Ierland. Wales won met 2-0. Gerwyn Price won met 4-3 van Mick McGowan. Mark Webster maakte het vervolgens af door met 4-3 te winnen van William O'Connor. 

Vanavond zijn er nog vier wedstrijden in de tweede ronde. Nederland speelt tegen de Verenigde Staten. De overige wedstrijden zijn Oostenrijk - Canada, Duitsland - Brazilië en Engeland - Zuid-Afrika.