Man wil kat redden, brandweer moet man redden

In het Sterrebos in Winschoten zit al enkele dagen een kat vast in een boom. Zondagavond vond een omwonende het mooi geweest en de man met het hart op de juiste plaats klom de joekel van een kastanjeboom in. 

Na een meter of vijftien kwam de man echter tot de ontdekking dat hij toch wel erg hoog geklommen was en ook hij durfde niet meer naar beneden. De brandweer moest er daarom aan te pas komen om de bijna-kattenredder te zekeren en hem veilig op de grond te zetten, wat na een uurtje lukte.

Het arme beestje was door al het gedoe nog verder omhoog geklommen, richting de top van de zo'n 25 meter hoge boom. Een uur lang probeerde de brandweer het dier uit de boom te spuiten - uiteraard wel terwijl ze een kleed vast hielden om de viervoeter op te vangen. 

Het mocht niet baten, want Tijger, Simba, Luna of misschien gewoon Kat hield zich stevig vast. Nadat het te donker werd ging de brandweer er vandoor, maar men liet wel wat kattenvoer achter om het dier misschien alsnog zelf naar beneden te laten komen. Overigens wordt een nieuwe reddingspoging ook nog zeker niet uitgesloten.