Roda JC blijft in Eredivisie na overwinning op MVV

Roda JC speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. Zondagmiddag won de ploeg met 1-0 in de finale van de nacompetitie van aartsrivaal MVV. Daryl Werker maakte in de eerste helft het winnende doelpunt. Het eerste duel in Maastricht eindigde afgelopen donderdag in 0-0.

Luis Pedro kreeg namens de bezoekers als een van de eersten van het duel een goede kans. De oud-Feyenoorder leek doel te treffen, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Roda JC-doelman Benjamin van Leer.

Het spel golfde heen en weer onder het genot van de middagzon, en dat zorgde ervoor dat de nodige krachten wegvloeiden. Daarop werd er halverwege de eerste helft een drinkpauze gehouden om de koppies weer fris te krijgen in Kerkrade.

Vrijwel direct na die ‘break’ was het Roda dat de leiding nam. Een prachtige corner van Adil Auassar bereikte het hoofd van Daryl Werker. Met een kopbal zag het product uit de Roda-jeugdopleiding zijn inzet doeltreffen. Nkoyi zag vlak voor rust Van Leer in de weg staan voor een MVV-gelijkmaker.

Na de theepauze kregen de Kerkradenaars te maken met een verbeten MVV, dat op jacht was naar de 1-1. De formatie uit Maastricht moest dat vervolgens wel doen zonder Arsenal-huurling Nwakali. Door een uitstekende Van Leer bleef de gelijkmaker uit. Gnjatic had het duel kunnen beslissen wanneer hij na een uur spelen een vrije trap had binnen geschoten. Zijn doelkans ging echter net naast het doel van de gasten. Omdat MVV moest komen, kreeg Roda alle ruime om zich counterend naar een zekere overwinning te spelen.

Zeven minuten blessuretijd moest Roda zien te overleven. Met hangen en wurgen lukte dat ook, waardoor de Koempels ook volgend jaar weer in de Eredivisie zijn te zien.

Roda JC-speler Nathan Rutjes bedolven onder de jeugdspelers. (PRO SHOTS/Henk Korzelius)