Eindzege Keukeleire, Debusschere pakt laatste rit in de Ronde van België

Jens Keukeleire heeft de Ronde van België gewonnen. De Belg reed Rémi Cavagna uit de leiderstrui, dankzij de bonificatieseconden. Jens Debusschere won de laatste etappe in de massasprint. De Nederlander Coen Vermeltfoort werd tweede voor de andere Nederlander Boy van Poppel.

Al snel kozen vijf renners voor de vroege aanval. Ook dit keer was er weer een renner van Roompot - Nederlandse Loterij mee: Taco van der Hoorn. De Nederlander had het gezelschap van Matthias Brändle, Daan Soete, Tim Declercq en Benjamin Declercq. De vijf hadden een maximale voorsprong van twee minuten op het peloton.

Met nog dertig kilometer werden de vluchters gepakt, net voor de gouden kilometer. Keukeleire won de eerste sprint van de gouden kilometer, waardoor de Belg de leiderstrui overnam van Cavagna. In de laatste twee sprints van de gouden kilometer won Philippe Gilbert.

In de laatste kilometers kwam Keukeleire ten val, maar omdat dat in de laatste drie kilometer was, had dat geen gevolgen voor de Belg. Debusschere won vervolgens de sprint voor Vermeltfoort. Het was voor de Belg zijn tweede overwinning in de Ronde van België, nadat de renner van Lotto Soudal al de eerste etappe had gewonnen.