Bertens treft Tomljanovic, Haase tegen De Minaur op Roland Garros

Kiki Bertens moet het in de eerste van Roland Garros opnemen tegen de Ajla Tomljanovic, de nummer 309 van de wereld. De 24-jarige Australische stond 47ste op de wereldranglijst, maar is na een schouderoperatie ver weggezakt. Dankzij een beschermde status is ze rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Richèl Hogenkamp die zich via het kwalificatietoernooi zich geplaatst moet het in de eerste ronde opnemen tegen Servische Jelena Jankovic. De voormalig nummer één van de wereld staat momenteel op plek 61 van de wereld.

Ook Quirine Lemoine wist zich te plaatsten voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De 25-jarige tennisster speelt in de openingsronde tegen Amerikaanse Catherine Bellis.

De winnares van dit duel speelt in de tweede ronde tegen de winnares van het duel Bertens - Tomljanovic.

De enige Nederlandse man in het hoofdtoernooi, Robin Haase, speelt in de eerste ronde tegen Alex de Minaur. De achttienjarige Australiër is met een wildcard toegelaten en geldt als een groot talent. Mocht Haase het duel winnen, dan speelt de Nederlander mogelijk tegen Rafael Nadal. De Spanjaard speelt in de eerste ronde tegen de Fransman Benoît Paire.