Younes: "Ajax een club van wereldklasse"

Amin Younes gelooft Ajax nog veel meer succes kan boeken als het erin slaagt om de selectie bij elkaar te houden. De 23-jarige vleugelspeler is bezig aan zijn tweede seizoen bij Ajax, dat hem in de zomer van 2015 overnam van Borussia Mönchengladbach. Hij heeft het prima naar zijn zin in Amsterdam.

"Het is een droom hier in Amsterdam voor mij", vertelde Younes tegen Bild. "Ik heb hier echt grote stappen gemaakt. Vanaf de eerste dag voelde ik me geweldig en had ik tijd om me te ontwikkelen. Ik kreeg een eerlijke kans en die heb ik gegrepen. Mijn weg was speciaal en ik heb er heel hard voor gewerkt."

"We hebben veel talent en hebben een goede mentaliteit en houding. We hebben misschien niet de grootste internationale ervaring, maar we sterven voor elkaar op het veld. We moeten ons niet verschuilen in de finale. Voor mij is Ajax een club van wereldklasse. Als we samen blijven, is er iets groots mogelijk. Dit is wat ik geloof."

Prijzen winnen deed Younes nog niet met Ajax, maar daar kan woensdagavond verandering in komen als de Europa League-finale tegen Manchester United op het programma staat.