Coquard wint eerste etappe in Ronde van België

Bryan Coquard heeft de eerste etappe in de ronde van België gewonnen. De Franse sprinter van Direct Energie was in de massasprint de snelste voor Jens Debusschere en Daniel McLay.

Een half uur duurde het tot de vroege vlucht tot stand kwam. In de vroege vlucht was er met Brian van Goethem was er een Nederlander bij. De renner van Roompot - Nederlandse Loterij had het gezelschap van Lasse Norman Hansen, Kenneth Vanbilsen, Ludwig De Winter en Timothy Stevens.
De vijf hadden een maximale voorsprong van vier minuten op het peloton.

Op dertig kilometer van de streep ging Norman Hansen er alleen vandoor. De Deen van Aqua Blue Sport zou op twintig kilometer worden gegrepen, maar zou wel de meeste bonificatieseconden in de gouden kilometer. Uit het peloton sprong Philippe Gilbert net voor de gouden kilometer weg. De Belgisch kampioen werd net voor de eerste bonificatieseconden weer gegrepen door het peloton.

In de laatste kilometers nam Lotto Soudal samen met Quick-Step Floors het werk over van Beobank-Corendom, de ploeg van Mathieu van der Poel. In de massasprint leek Lotto Soudal het beste werk af te leveren voor Debusschere. Alleen kon de Belgische sprinter het niet afmaken en werd in de laatste meters voorbij gegaan door Coquard. In de laatste honderd meters was er ook nog een grote valpartij in het peloton.