Allardyce per direct met pensioen

Verrassend nieuws vanuit Engeland: Sam Allardyce is per direct gestopt bij Crystal Palace en zet een punt achter zijn lange trainerscarrière.

"Aan de ene kant was het een moeilijke beslissing om te nemen, maar aan de andere kant ook weer niet", meldt Allardyce in een statement op het digitale thuis van Palace.

De 62-jarige oefenmeester volgde in december de ontslagen Alan Pardew op en had bij Palace nog een contract tot de zomer van 2019. Allardyce is de club erg dankbaar. "Palace gaf me de kans mijn reputatie te herstellen na wat er is gebeurd bij de Engelse nationale ploeg."

"Daarom is het moeilijk om nu te vertrekken", aldus Allardyce, die stopt om van het leven te kunnen genieten. "Nu ben ik nog relatief jong en fit genoeg om alles te doen wat ik wil doen. Reizen, tijd besteden met mijn familie, zonder de enorme druk die gepaard gaat met het trainerschap."

Allardyce kwam na zijn spelerscarrière voor het eerst op eigen benen te staan bij Blackpool. Daarna trainde hij Notts County, Bolton Wanderers, Newcastle United, Blackburn Rovers, West Ham United, Sunderland, de Engelse ploeg en dus Crystal Palace.