Topduatlete Viellehner (31) overleden na trainingsongeval

Duatlete Julia Viellehner is maandag overleden. De Duitse werd eerder in de maand aangereden door een vrachtwagen terwijl ze op de fiets aan het trainen was nabij Rimini. Viellehner werd slechts 31 jaar.

De Duitse was samen met haar partner Tom Stecher aan het trainen. Plotseling werd ze door een vrachtwagen aangereden en meters meegesleurd, waarna ze met een helikopter naar het ziekenhuis van Cesena werd vervoerd. Voor wie denkt die naam eerder gehoord te hebben, dat klopt: oud-MotoGP-wereldkampioen Nicky Hayden overleed op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis als Viellehner, nadat ook hij tijdens een training bij Rimini van de fiets gereden werd.

Viellehner was zowel triatlete als duatlete, de sport waarbij men alleen aan wielrennen en hardlopen doet. In 2013 en 2015 werd ze in die sport vice-wereldkampioene, terwijl ze op de triatlon onder meer mee heeft gedaan aan de Iron Man in Hawaii. Viellehner's dood is een nieuw drama voor de familie: twee jaar geleden trokken haar 26-jarige broer Raphael en hun 58-jarige vader Hans voor een wandeltocht naar Nieuw-Zeeland, waar ze verdwenen. Het duo is nooit meer teruggevonden.