Bokser gediskwalificeerd door KO na bel, krijgt klap van oom tegenstander

Opvallende beelden uit de bokswereld van afgelopen weekeinde. In Oxon Hill in de Verenigde Staten vocht de Amerikaan Andre Dirrell om de interim-supermiddengewichttitel van de IBF tegen de Venezolaan José Uzcategui. 

In de achtste ronde kwam het gevecht écht tot leven. In de laatste seconden daarvan werkte Uzcategui zijn opponent tegen de touwen, waarna hij hem een snoeiharde combinatie uitdeelde. De laatste van die klappen kwam na direct na de bel en Dirrell ging na de betreffende combinatie gestrekt tegen het canvas. 

De scheidsrechter gaf al snel aan dat hij Uzcategui zou diskwalificeren voor de klap na de bel, waardoor een voor pampus liggende Dirrell uitgeroepen werd tot winnaar. Voor zijn oom, tevens zijn trainer, was de kous daarmee echter nog niet af. Leon Lawson kwam verhaal halen in de Venezolaanse hoek en - zoals het een ware lafaard betaamt - op een moment dat Uzcategui niet keek ramde hij de bokser vol op diens gezicht.

De Venezolaan kon zich vervolgens verdedigen en Lawson werd weggehaald. Dirrell nam al snel een microfoon in handen om zich te verontschuldigen voor het gedrag van zijn coach, die mogelijk een aanklacht wegens mishandeling aan de broek krijgt.

Het hele gevecht tussen Dirrell en Uzcategui, met de knock-outcombinatie vanaf ongeveer 23:30 (Bron: YouTube)