Nieuwe motor Renault laat op zich wachten

De vernieuwde Formule 1-motor van Renault zal niet in Canada geïntroduceerd worden, zo laat directeur Cyril Abiteboul aan Autosport weten. Mogelijk moeten het Franse fabrieksteam, Red Bull Racing en Toro Rosso tot ergens in juli wachten.

De oorzaak van het oponthoud is dat Renault er niet in slaagt om de verbeteringen betrouwbaar te krijgen. "We willen de upgrade voor de zomerstop introduceren. Alles moet in lijn blijven met de integratie van een nieuwe power unit in de auto's en om die reden willen we de upgrade introduceren als de derde power unit gebruikt wordt."

"We geloven in ons concept. Er zitten innovaties aan te komen, ook qua performance. Belangrijk is nu vooral om de betrouwbaarheid van de motor onder controle te krijgen, dat heb ik al vaak gezegd. Er zijn nu wat zwakke plekken waar we mee om moeten gaan. Dat zien we op de baan en op de dyno. Je ziet het ook bij Honda: problemen met de betrouwbaarheid hebben gevolgen voor je ontwikkeling. Je moet eerst terug naar de basis en dat doet ons nu even pijn."

Renault hoopt de motor klaar te hebben rond het moment dat de coureurs een derde krachtbron in willen gaan zetten. Dit zal voor de race in Groot-Brittannië of Hongarije zijn. Dit jaar zijn vier krachtbronnen toegestaan en bij elk van de zes motoronderdelen dat een coureur hier overheen gaat zal er een gridstraf volgen.