Verstappen: "Het was helemaal ruk"

Max Verstappen kende zaterdag geen lekkere kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland. De Nederlandse Red Bull-coureur kwam niet verder dan plek zeven, twee plaatsen achter teamgenoot Daniel Ricciardo, en daar was hij bepaald niet blij mee.

"Dit was helemaal ruk", sprak hij duidelijke taal tegenover Ziggo Sport"Bij bocht dertien verloor ik elke keer weer de achterkant. Dan begin je te glijden en in die laatste sector wordt dat alleen maar erger. De rembalans, het differentieel, de instellingen van de motor, ik heb van alles geprobeerd, maar het maakte allemaal niks uit."

Verstappen vroeg aan zijn team of er iets veranderd kon worden en volgens hen kon dat inderdaad. "Ze zeiden 'als je dit of dat doet heb je weer grip aan de achterkant' maar dat was er gewoon niet. Vooral die laatste run was een drama. In sector één waren we twee tienden sneller, maar aan het eind verlies je alles dan weer en dat is gewoon balen", foeterde de Nederlander.

Hij verwacht dat het tijdens de race zondag wel wat beter zou moeten gaan, maar was er nog niet echt mee bezig. "Dat zien we morgen wel, dat maakt me nu echt even niet uit. Na Q2 liep het nu gewoon totaal niet meer, normaal gesproken zou het morgen beter moeten zijn."